jueves, 26 de febrero de 2009

Nombres amb signe

Nombres enters amb signeEls nombres enters serveixen per msurar moltes funcions de la nostra vida quotidiana , com per exemple :
Exemple :

1r - La temperatura , perquè si baixa la temperatura d'un got ple d'aigua es posa un signe negatiu (-) .

2n- Quan diem que una montanya fa 1.000 metre d'altura repecte el nivell del mar , sempre trobem el signe positiu o negatiu en el cas que estigui sota terra .

3r- Amb el ascensor:quan baixes a una planta que hi ha sota terra sempre trobem que està senyalat el signe negatiu o si una planta mès mai fiquem el signe positiu .

4r- Amb els diners : quan algú té 1.000 euros al banc , i al cap del mes li fan pagar mil euros de cotxe i d'altres prestems el queda amb 0 euros i encara dèu 100 euros al banc o sigui que estarà a -100 euros .

5è- Els km/h : quan tirem algun objecte o cosa va a tans km/h al pujar amunt , quan baixa va a -km/h .

6è- Amb litres d'aigua : Quan un pantà té 2.000 litres d'aigua i a les noticíes anuncien que ha baixat -1.000 litres cúbics fan servir un nombre negatiu i si puja , un nombre positiu .Operacions amb nombres entersLes operacions amb nombres enters son sumes o restes amb signe positiu o negatiu .Exemple:-4-6= En matemàtiques és prohibit escriure dos signes d'operaciò -15-(-5) = consecutius per tant l'escriptura -12- -15 és incorrecta .

No hay comentarios:

Publicar un comentario